Europass Mobiliteit

Beste gebruiker van Europass Mobiliteit,

Het schooljaar 2020/2021 is het laatste jaar dat gebruik gemaakt kan worden van Europass Mobiliteit via www.mijneuropassmobiliteit.nl. Na dit schooljaar wordt de tool gearchiveerd. Op aanvraag zal het dan nog mogelijk zijn gegevens op te vragen.

Vanaf het schooljaar 2021/2022 kan alleen gebruik gemaakt worden van een nieuwe tool via www.europass.nl/europass-mobiliteit. Deze tool maakt gebruik van een editor waarbij geen gegevens online worden opgeslagen. Documenten die worden aangemaakt via deze tool kunnen gedownload worden, en weer geupload als ze gewijzigd moeten worden.

De tool is nu al beschikbaar, dus u kunt nu al overstappen. We raden u aan de handleiding door te nemen, zodat u weet wat de mogelijkheden zijn.

Heeft u vragen, stel ze dan via info@europass.nl en we doen ons best ze zo snel mogelijk te beantwoorden.

Met vriendelijke groet,

Het Nationaal Europass Centrum

Europass

Europass is een initiatief van de Europese Commissie om mobiliteit bij werken en leren binnen Europa te vergemakkelijken. Bij werken en leren is het belangrijk dat een student of werknemer duidelijk kan maken wat hij weet en kan. Europass geeft op een Europees uniforme manier gegevens over scholing, werkervaring, talenkennis en competenties weer.

Europass-documenten

Europass biedt hiervoor een set gratis documenten aan in alle Europese talen, waarmee studenten en werknemers hun vaardigheden en talenten eenduidig kunnen laten zien. De basis van Europass is het Europass CV, hét Europese standaard-cv. Naast dit document en de Europass Mobiliteit zijn er nog drie andere Europass-documenten: het Europass Diplomasupplement, het Europass Certificaatsupplement en het Europass Taalpaspoort. Meer informatie over de andere Europass-documenten vindt u op de algemene Europass-site
Aanmaken van Europass Mobiliteit-documenten
Deze website is bedoeld voor organisaties die de Europass Mobiliteit uitgeven of overwegen dit te gaan doen. Op deze site vindt u informatie over wat de Europass Mobiliteit is.

U logt in met uw emailadres en het u bekende wachtwoord, vervolgens kunt u op deze site Europass Mobiliteit-documenten maken en beheren. De handleiding vindt u in het rechtermenu.

Als u nog geen account hebt dan kunt u deze aanvragen door Aanvragen Account te kiezen in het rechtermenu.